Pályázatok elnökségi funkciókra (Dr. Gyökeres Tibor)

Nyomtatás

Tisztelt MGT Tag!
Itt küldjük minden MGT tagnak Dr. Gyökeres Tibor levelét, amit a főtitkári pályázat küldését követően írt.
Tisztelettel
MGT Állandó Iroda

------------------------------------

Tisztelt Vezetőség!

A mai napon kiküldésre kerültek az MGT Állandó Iroda által az elnökségi pozíciókra beadott pályázatok. Sajnálatos módon az általam a Főtitkári pályázatra beadott anyag valami rejtélyes ok folytán időközben "átnevezte magát", és "Főtitkári pályázat Bene László" néven lett csatolva a Nektek kiküldött levélben.
Bene Laci a Leendő elnökségre pályázott, az a pályázata van csatolva, ez a másik "álnevet kapott" és a Laci nevén szereplő második pályázat hozzám tartozik, ami csak akkor derül ki, ha valaki ki nyitja.
A félreértések elkerülése végett, akkor jelen levelemhez csatolom a Főtitkári pályázatom, pont olyan címmel, ahogy határidőre az MGT Állandó irodának is elküldtem, a nevükben is elnézést kérek a véletlen hibáért.

A pályázatom első felében a főtitkári elképzeléseim előtt kifejtem, hogy az a sajnálatos tény, hogy nemzetközi kötelezettségem miatt (WEO Bizottsági Ülés vezetése a DDW-n) 25 év után először nem tudok személyesen részt venni az MGT Nagygyűlésén, nem azt jelenti, hogy a pályázatom beadását, az MGT megreformálásának elindítását nem gondoltam komolyan. Számos vezető és nagyon sok fiatal gasztroenterológus kolléga erősített meg ezen ambíciómban.
Tudom, hogy elhangzik majd az ellenérv, hogy egy munkahelyről két elnökségi tag sok.
Egyfelől mai változó világunkban egyikünk sem tudhatja, hogy ez meddig lesz még így (már mint az egy munkahely).
Másfelől én úgy vélem, nem a pozíciókhoz és a regionalitáshoz mindenáron való ragaszkodás az, ami előre viheti a magyar gasztroenterológia ügyét, hanem ha a megfelelők közül a legmegfelelőbb személyekre bízzuk az irányítást. Az MGT Vezetőségében és a Társaság legnagyobb Endoszkópos szekciójának vezetésében eddig eltöltött 14 évem (6 év Főtitkárként, 4 év Elnökként) mellett az a nemzetközi szakmai karrier, amit az elmúlt években befutottam és futok jelenleg is, már eddig is jelentős mértékben emelte az MGT nemzetközi elismertségét, tekintélyét, elég talán az elmúlt évek nagy sikerű, általam Budapestre hozott endoszkópos rendezvényeire utalnom. Ezeken és más külföldön rendezett nemzetközi konferenciákon is sok fiatal kolléga a személyes segítségemmel és szervezésemmel (+anyagi forrás szerzésemmel) tudott részt venni és magát tovább képezni. Ebben a FIGAMU Alapítvány és az MGT Alapítvány segítségét is itt köszönném meg.
A másik ellenérv lehet, hogy jelenleg az Endoszkópos Szekció Elnöke vagyok, ez a funkcióm azonban az idei októberi szekcióülésen lejár és Vincze Áron Tanár úr veszi át az elnöki funkciót, magam a Volt Elnök, kevéssé operatív funkcióban maradok csak.
A pályázatom érdemi részét a csatolmányban tekinthetitek meg,

Barátsággal,
Gyökeres Tibor

Tibor Gyökeres MD, PhD
President of Endoscopy Section of
Hungarian Society of Gastroenterology,
Chairman of Standards of Practice and Publications Committee
World Endoscopy Organisation

Csatolások
mgt_fotitkari_palyazat___gyokeres_tibor.docx