Meghívó: Nicolas J Talley professzor előadása

Nyomtatás

MGT KÖRLEVÉL

EMLÉKEZTETŐ

Tisztelt Kollégák!

Csatoltan küldjük a világhírű, magyar származású, sok magyar gasztroenterológus által is jól ismert Nicolas J Talley professzor előadására szóló meghívót, ami Budapesten az I.sz. Belgyógyászati Klinika tantermében lesz 2018.10.18-án, tehát az UEGW kongresszus előtt.

Tájékoztatásul néhány mondat a gyökerekről-

Tállyai-Roth Miklós a mostani I. Belklinika épületében, annak megépítése óta dolgozott 1908-1924 között, előbb Korányi Frigyes, majd Korányi Sándor mellett adjunktusként.

A fia, Nicholas Talley - aki távozott Magyarországról és Ausztráliában lett gasztroenterológus professzor most 93 éves, és a keresztapja Korányi Sándor volt. Emlékszik a klinikára is.

Az ő fia, Nicholas J Talley (tehát Tállyai-Roth Miklós unokája) szintén gasztroenterológus professzor Ausztráliában, de egyben a Mayo Klinikán is.

Most a Bécsben tartandó UEGW kongresszus előtt eljön Budapestre, s előadást tart a klinikán, ahol nagyapja dolgozott 16 éven át.

Javasoljuk, hogy minél többen éljünk a lehetőséggel, tiszteljük meg részvételünkkel az előadót a szakmai szempontból is kiemelkedő színvonalú előadás meghallgatásával.

Az elnökség ajánlásával
MGT Állandó Iroda
Sz.F.

Csatolások
meghivo_nicolas_j_talley_professzor_eloadasa.docx
level_nicolas_j_talley_professzor_eloadasa.docx