AIG pályázat

Nyomtatás

MGT Körlevél
---------------------

Kedves Fiatal Gasztroenterológusok, MGT Tagok, gasztroenterológiai munkahely Vezetők!

2016-ban a Magyar Gasztroenterológiai Társaság tiszteletbeli tagjának választotta dr. Nageshwar D. Reddy-t, a World Endoscopy Organization volt elnökét, az indiai Asian Institute of Gastroenterology (AIG) világszerte ismert és elismert vezetőjét.

Dr. Reddy a jövőbeli szoros együttműködés zálogaként akkor felajánlotta, hogy évente egy magyar fiatal gasztroenterológus három hónapos haladó (operatív) „hands-on” endoszkópos képzésben vehet részt a világ legnagyobb volumenű gasztroenterológiai centrumában, ahol az endoszkópos képzés mellett klinikai kutatás végzésére is van lehetőség.

A gyakorlati képzés vonatkozásában ez a lehetőség egyedülálló, mivel a volument tekintve az AIG-ban évente kb. 25.000 gastroscopiát, 10.000 colonoscopiát, 6.000 ERCP-t, 2.000 EUS-t, 500 enteroscopiát és 300 POEM-et végeznek.
Személyes tapasztalatok alapján, az intézetben eltöltött idő jelentősen növeli az endoszkópos jártasságot.

A három hónapos képzés tervezett időpontja 2020. január-március.
A képzés ingyenes (elvileg 5000 Euro), a szállást az intézet biztosítja, az útiköltséget az MGT állja.

A gyakorlati képzés feltétele a sikeres pályázat. A pályázatot 2019. október 6-ig, az info@endoszkopos-szekcio.hu és az info@figamu.hu email címre kérjük eljuttatni. A pályázatot a FIGAMU és az Endoszkópos Szekció vezetősége közösen értékeli és bírálja el.

A pályázat feltételei:

A pályázat tartalmazza:

Minden dokumentumot angolul kérünk benyújtani.

Üdvözlettel,
Endoszkópos Szekció vezetősége