GYAGA 2019 - Gyakorlati Gasztroenterológia és Endoszkópos Szekcióülés

Nyomtatás

MGT Hírlevél
Felhívjuk a figyelmet a GYAGA 2019 konferenciára.
Csatoltan küldjük az információt.
MGT Állandó Iroda
-------------------------

Tisztelt Kollégák!
Engedjék meg, hogy tisztelettel meghívjam Önöket a második GYAKORLATI GASZTROENTEROLÓGIA című konferenciára 2019. október 11-12-ére, Budapestre, az Aquaworld Resort Budapest Hotelbe.

A tavalyi év októberében az első ízben megrendezett esemény áttörő sikerrel debütált, a több mint 360 résztvevő döntő többségétől pozitív visszajelzést kaptunk. Ebben az évben is a praktikum oldaláról közelítünk a kiválasztott témákhoz.

A gyulladásos bélbetegségekben új típusú biológiai szerek jelentek meg a piacon, tovább bővítve kezelési lehetőségeinket. Klinikai esetbemutatásokon keresztül igyekszünk elhelyezni őket a terápiás palettán.

Ebben az évben főtémaként a nyelőcsőbetegségek diagnosztikáját és kezelési lehetőségeit tekintjük át hazai szakértők segítségével. Idén is sikerült nemzetközi expertet meghívnunk, a világszerte ismert Raf Bisschops Leuvenből a Barrett nyelőcső kérdéskörét foglalja össze előadásában. A határterületi kerekasztal a refluxbetegség valamint a légzőszervi-, keringési betegségek, alvászavar kapcsolatával foglalkozik.
A mobiltelefonos applikációval történő kérdezés lehetősége a tavalyi évben jelentős mértékben aktivizálta a hallgatóságot, így idén is minden blokk végen hagyunk a kérdésekre elegendő időt.
A konferencia második napján mód nyílik endoszkópos hands-on tréningen történő részvételre is.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is az MGT Endoszkópos Szekció őszi ülésével együtt rendezzük meg konferenciánkat. Az endoszkópos témák a minőségi endoszkópia témaköre körül forognak, a nemzetközi irányelvek ismertetésén túl konszenzus szavazást tervezünk az addigra megszülető hazai minőségi irányelvekről. Ezen felül az epeúti endoszkópiát is főtémaként tárgyaljuk, mert ez a terület különösen gyorsan fejlődik az utóbbi években.

Az Endoszkópos Szekció hagyományos Friedrich emlékelőadására is sort kerítünk, illetve szabadon választott témájú endoszkópos előadások beküldését is várjuk, arra a programban időt biztosítottunk.
Szeretettel várjuk vissza tavalyi vendégeink mellett az újakat is.

Dr. Gyökeres Tibor
Gyakorlati Gasztroenterológia
konferencia szervezője Dr. Vincze Áron
MGT Endoszkópos Szekció
elnöke

További információ, online regisztráció:
a www.convention.hu oldalon.

Csatolások
fontos_inform__ci__.pdf
gyaga_segedlet.pdf