MGT Körlevél 2021/2. Gasztonyi Beáta főigazgatói kinevezése a Szent Rafael Kórházban

Nyomtatás

MGT Hírlevél 2021/2
2021.01.12.
Tárgy: Gasztonyi Beáta főigazgatói kinevezése a Szent Rafael Kórházban

Dr. Gasztonyi Beáta habilitált egyetemi tanárt, az intézmény eddigi tudományos és oktatási orvosigazgató-helyettesét nevezte ki a Zala Megyei Szent Rafael Kórház igazgatójának az emberi erőforrások minisztere.
Gratulálunk, és sok sikert kívánunk.
Gasztonyi Beáta 1995-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, ahol 2006-ig az I.sz. Belgyógyászati Klinikán dolgozott. Zalaegerszegre visszatérve, 2006-tól a Zala Megyei Kórház belgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa, majd a strukturális átszervezést követően a II. Belgyógyászati Osztály vezető főorvosa lett. 2016-ban nevezték ki a kórház tudományos és oktatási orvosigazgató-helyettesének.
Tudományos munkája elismeréseként 2002-ben PhD, 2012-ben habilitált doktori fokozatot szerzett, 2015-ben a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanárrá nevezte ki. Orvos-szakmai, oktatói, illetve tudományos munkáját több díjjal jutalmazták. Számos gasztroenterológiai és belgyógyászati konferencia elismert előadója és szervezője.
Gasztonyi tanárnő évek óta tagja a Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségének és a Magyar Belgyógyász Társaság elnökségének.
További munkájához a társaság tagjai nevében gratulál, és sok sikert kíván a Magyar Gasztroenterológiai Társaság elnöksége
MGT Állandó Iroda
Sz.F.