MGT Körlevél 2022/70 Endoszkópos Szekció 2022. évi Vándorgyűlése 2022. október 6-7.

Nyomtatás

MGT Körlevél 2022/68
Tárgy: Endoszkópos Szekció 2022. évi Vándorgyűlése 2022. október 6-7.
Részletes program: lásd a mellékletben
Kiküldés dátuma: 2022.10.04.

Küldő: MGT Endoszkópos Szekció / MGT Állandó Iroda

Tisztelt Kolléganők és Kollégák! Kedves Barátaink!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Endoszkópos Szekció 2022. évi Vándorgyűlésének ismételten házigazdái lehetünk, szép városunkban, Gyulán.

A korábbi gyulai hagyományoknak megfelelően igyekeztünk tartalmas és érdekes szakmai programot összeállítani az endoszkópos szekció vezetőségével.

Gyuláról az ország egyetlen épen maradt téglavára, a várfürdő és a várjátékok, valamint a felújított Almásy-kastély jut az eszükbe az idelátogatóknak, és a város számos egészségügyi vagy más, nem egészségügyi rendezvénynek ad otthont. Országszerte egyre több dicsérő szót hallunk a városunkról, idegenfogalmi statisztikák szerint egyre előkelőbb helyet foglal el a turizmusban. Az ülésnek helyet adó Hunguest Hotel Erkel a gyógyfürdő és a vár szomszédságában van, szolgáltatásaival ideális hely egy ilyen rendezvénynek.

A kongresszus keretén belül igyekeztünk változatos, időszerű és tartalmas előadásokkal szolgálni, kiváló hazai és külföldi expertek prezentációival. A legfrissebb hazai és nemzetközi tapasztalatokról és új tudományos eredményekről fogunk beszámolni, külföldi előadó és külföldön dolgozó kollégák bevonásával is.

A kongresszus elképzeléseink szerint a fejlett országok és a jelenlegi hazai endoszkópos helyzetet fogja elénk vetítetni, de kitekint a jövő lehetőségei felé is.

A program főtémája „Endoszkópos megoldások a világban és a hazai lehetőségek” három blokkban kerül megbeszélésre:

  • Miben kell fejlődnünk? Magas szintű endoszkópos operatív technikákat
  • Miben kell fejlődnünk? EUH és ERCP-s intervenciók
  • Hogyan tudjuk szélesebb körben követni az európai irányelveket

Bízzunk abban, hogy a felvetett témák tisztázni fogják, hogy hol tartunk jelenleg az endoszkópos beavatkozások terén az érvényes irányelveket is figyelembe véve, a világ vezető endoszkópos laborjaihoz képest milyen irányban kell fejlődjünk.

Konferenciánkat, a Lifelong learning jegyében rendezzük - tanulunk egymástól, tanítjuk egymást. Azt gondoljuk, hogy kongresszusunk hasznos lehet mindenki számára, ha a szűkebb szakterületének új információi mellett megismeri más területek problémáit, diagnosztikus és terápiás lehetőségeit is.

A Magyar Endoszkópiáért Alapítvány kuratóriuma a kongresszuson előadott, az üléselnökök szavazatai alapján a legjobbnak értékelt szabadon bejelentett előadást 100.000 Ft-tal jutalmazza.

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit Gyulán!

 

Dr. Novák János PhD
főszervező
Dr. Gurzó Zoltán
főszervező
Prof. Dr. Czakó László
az MGT Endoszkópos Szekció elnöke

 

és az MGT Endoszkópos Szekció vezetősége

 

Csatolások
programfuzet_endszekcio2022_final.pdf