MGT Körlevél 2022/78 "Fókuszban a gasztroenterológia"

Nyomtatás

MGT Körlevél 2022/78
Tárgy: "Fókuszban a gasztroenterológia" - Az ultrahang szerepe a klinikai orvosi diagnosztikában gasztroenterológusok, szakorvos jelöltek és a téma iránt érdeklődők számára
Részletes program: lásd a mellékletben
Küldő: MGT Ultrahang-Képalkotó Szekció / MGT Állandó Iroda

Kiküldés dátuma: 2022.11.13.

Tisztelt Kolléganők és Kollégák! Kedves Barátaink!
Ajánljuk figyelmükbe az alábbi tanfolyamot:

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika és Orvosi Képalkotó Klinika, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Gasztroenterológiai Tagozat, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság Ultrahang-Képalkotó Szekció, valamint a Magyar Biofizikai Társaság (MBFT-OBUSZ) közös rendezvénye.

Gasztroenterológiai szakorvos jelöltek számára szakvizsgáig kötelező pontszerző tanfolyam.

Időpont: 2023. február 21. kedd – február 24. péntek (4 munkanap)
Jelentkezés: Oftexen keresztül
Pontszám: 44
A tanfolyam díja: 20 000 Ft

Cél: A klinikusok, belgyógyászok, leendő gasztroenterológusok, sebészek, intenzív- és sürgősségi ellátásban működő kollégák, gyermekgyógyászok felkészítése az ultrahang diagnosztika napi felhasználására gasztroenterológiai nézőpontból.

Az elméleti alapok áttekintése után, a társszakmák általános belgyógyászok számára adott irányelvei, valamint gyakorlati bemutatók alapján ismertetjük meg kollégáinkkal e diagnosztikai módszer sajátosságait, érdekességeit, újdonságait, felhívva a figyelmet a bőséges írott és internetes irodalomra. Ezt követően az érdeklődők számára gyakorlati képzés következhet az akkreditált képzőhelyeken, gasztroenterológiai vagy radiológiai osztályokon.

A tanfolyam helyszíne: DPC Szent László Kórház Díszterem, 19. épület Budapest 1097 Albert Flórián út 5-7, valamint budapesti gyakorlati képzőhelyek.

Oktatásszervező: Kovács Adél oktatas.seb1@med.semmelweis-univ.hu

 

 

Csatolások
uh_tanfolyam_7_0_2023_tematika_jav_nov_11.docx